Φιλοθέη Άρτας

Τηλεφωνική εξυπηράτηση (+30) 26810 52443, (+30) 694 329 6566

0.00 0
Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Γενικό σύνολο: 0.00
0
Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Γενικό σύνολο: 0.00

Μεταλλικά Κτίρια στην Ήπειρο - Αντοχή & Οικονομία

Η εταιρία Νάικας κατασκευάζει μεταλλικά κτίρια στην Ήπειρο τα οποία ξεχωρίζουν για την αντοχή τους και το οικονομικό κόστος κατασκευής τους. Δείτε εδώ τους λόγους.

Από ανθεκτικά στέγαστρα, θερμοκήπια και μοντέρνες κατασκευές μέχρι βιομηχανικούς χώρους, αποθήκες και αθλητικές εγκαταστάσεις, τα μεταλλικά κτίρια αποτελούν ένα επίτευγμα στον κατασκευαστικό τομέα.

Αποδεικνύουν στην πράξη τη σημασία της τέχνης της μεταλλουργίας, προορισμένα να αντέξουν στον χρόνο και τα φυσικά φαινόμενα. Και να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης οποιασδήποτε δραστηριότητας, σε οποιαδήποτε κλίμακα.

Τα μεταλλικά κτίρια είναι μία ακόμη δραστηριότητα την οποία η εταιρία Ν. Νάικας & ΣΙΑ γνωρίζει καλά. Γνωρίστε όμως και εσείς ποια είναι τα πλεονεκτήματα των μεταλλικών κατασκευών και δείτε παρακάτω γιατί μπορείτε να εμπιστευτείτε στην εταιρία Νάικας το μεταλλικό έργο που χρειάζεστε.

Μεταλλικά Κτίρια: Κατασκευές με πολλά πλεονεκτήματα

Οι μεταλλικές κατασκευές είναι πολύτιμα έργα, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να παραμένουν σταθερά και ασφαλή, όσα χρόνια και αν περάσουν, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Πέρα από την ασφάλεια και σταθερότητά τους, πολλά μεταλλικά σπίτια αποδεικνύουν ότι έχουν και σημαντική αρχιτεκτονική και αισθητική αξία, η οποία ενισχύει και επιβραβεύει το πλαίσιο στο οποίο εισάγονται.

Από τεχνική άποψη, οι χαλύβδινες κατασκευές είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση σε σχέση με τις παραδοσιακές κατασκευές από ενισχυμένο σκυρόδεμα. Προτού όμως δοθεί η εξήγηση στην παραπάνω διαπίστωση, αξίζει να τονίσουμε ότι η πιο ενδιαφέρουσα πλευρά του χάλυβα είναι η πραγματική ευκολία του όσον αφορά το κόστος και τους χρόνους κατασκευής.

Ας πάμε όμως στη λεπτομέρεια και ας δούμε τα πλεονεκτήματα των μεταλλικών κτιρίων ένα προς ένα.

Ευελιξία στον σχεδιασμό

Οι μεταλλικές κατασκευές επιτρέπουν μια σχεδίαση τόσο ακριβή και λεπτομερή όσο και ευέλικτη. Εκμεταλλευόμενος την ολκιμότητα (ελαστικότητα και ανθεκτικότητα), ο σχεδιαστής μπορεί να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη χρήσης, υιοθετώντας ακόμη και πολύ τολμηρές σχεδιαστικές και αρχιτεκτονικές λύσεις.

Υλικά, ποσότητες και κόστος

Ο δομικός χάλυβας είναι ένα πολύ πιο πολύτιμο υλικό σε σχέση με το σκυρόδεμα. Στο ίδιο βάρος, ο χάλυβας έχει υψηλότερο κόστος. Ωστόσο, τα μεταλλικά κτίρια απαιτούν λιγότερη κατασκευή υλικού. Και αυτό τους καθιστά απολύτως ανταγωνιστικούς από άποψη εξοικονόμησης χρημάτων.

Χρόνοι κατασκευής, διάρκεια και κόστος εργοταξίου

Σημαντικά κομμάτια των μεταλλικών κτίριων κατασκευάζονται στο εργαστήριο όπου συγκολλούνται, γαλβανίζονται και βάφονται. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει να γίνονται παράλληλα και άλλες εργασίες. Ακόμη, οι μεταλλικές κατασκευές μπορούν να συναρμολογηθούν προτού φτάσουν στον χώρο, διευκολύνοντας έτσι την εγκατάστασή τους. Επισης οι εργασίες συναρμολόγησης είναι πολύ πιο απλές, πιο πρακτικές αλλά και πιο γρήγορες σε σχέση με την επί τόπια ανέγερση ενός κτιρίου από σκυρόδεμα.

Επιπλέον, η αξιοποίηση μιας εντελώς νέας τεχνολογίας κατασκευής, χωρίς χύτευση επί τόπου, μπορεί να μειώσει μέχρι και κατά 50% ή 60% τη διάρκεια των εργασιών. Αυτό μεταφράζεται σε σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τον πελάτη.

Ενεργειακή απόδοση και άνεση

Τα μεταλλικά σπίτια ειδικά, όταν κατασκευαστούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές, δεν έχουν υγρασία. Είναι γνωστά για τη σημαντική θερμαντική και ακουστική τους μόνωση. Συνεπώς έχουν υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα

Οικολογία και περιβάλλον

Οι κατασκευές από χάλυβα έχουν χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα. Αξιοποιώντας την τεχνολογία, απαιτούν μικρότερες ποσότητες υλικών για την επένδυση και τα τελειώματα ενώ ο χάλυβας είναι ένα εντελώς ανακυκλώσιμο υλικό.Μεταλλικά Σπίτια: Ανθεκτικότητα και αντοχή

Γιατί όμως ο δομικός χάλυβας εγγυάται μεγαλύτερη σταθερότητα, αντοχή και ανθεκτικότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα κατασκευαστικά συστήματα;

Ώρα λοιπόν για ορισμένες πιο τεχνικές επεξηγήσεις:

Ο χάλυβας ο οποίος χρησιμοποιείται για την κατασκευή των μεταλλικών κατασκευών και έργων είναι ο δομικός, και χαρακτηρίζεται από μικρό βάρος, ολκιμότητα και αντοχή. Χαρακτηριστικά που αυτόματα μεταφράζονται σε ανθεκτικότητα σε σεισμούς, φθορά και ατμοσφαιρικούς παράγοντες. Ο δομικός χάλυβας προκύπτει από τη θερμή έλαση ημιτελών προϊόντων χάλυβα (κυλινδρικές ή τετράγωνες διατομές) σε θερμοκρασίες πάνω από τους 900 βαθμούς Κελσίου.

Προκειμένου να έχει μεγαλύτερη αντοχή στη φωτιά, τη φθορά και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους ο χάλυβας υποβάλλεται σε ειδική επιφανειακή χημική επεξεργασία, βάφεται και επενδύεται με γυψοσανίδες. Ένας ιδιαίτερα όλκιμος τύπος δομικού χάλυβα χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αντισεισμικών κατασκευών και κτιρίων, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αντιστέκεται στην ενέργεια που διαχέεται στο έδαφος με τη μορφή επιφανειακών κυμάτων χωρίς να καταρρεύσει ή να σπάσει. Η ολκιμότητα και η αντοχή του οφείλονται στο γεγονός ότι ο χάλυβας τύπου “S” αποτελείται από διάφορα χημικά στοιχεία όπως: σίδερο, άνθρακας (έως 0,27%), μαγγάνιο (έως 1,8%), πυρίτιο (έως 0,6%). Με βάση την περιεκτικότητα σε άνθρακα στο κράμα, τα φυσικά χαρακτηριστικά και η μηχανική απόδοση του χάλυβα αλλάζουν. Μια χαμηλότερη περιεκτικότητα σε άνθρακα αντιστοιχεί, αφενός σε χαμηλότερα επίπεδα ευθραυστότητας και μηχανικής αντοχής και αφετέρου σε μεγαλύτερη ολκιμότητα και ικανότητα συγκόλλησης.

Μεταλλικά Κτίρια στην Ήπειρο; Είμαστε Ειδικοί!

Από την παραπάνω σύντομη παρουσίαση αντιλαμβάνεται κανείς πόσο απαιτητική είναι η ορθή χρήση του δομικού χάλυβα ώστε να παραχθεί άρτια ένα μεταλλικό κτίριο. Πόσες τεχνικές και σχεδιαστικές δεξιότητες χρειάζονται και φυσικά πόση εμπειρία, ώστε όλη η τεχνογνωσία να μετουσιωθεί σε ένα κτίριο που θα εκπληρώσει τις προσδοκίες για τις οποίες δημιουργήθηκε.

Και για τις μεταλλικές σας κατασκευές, μπορείτε ωστόσο με σιγουριά να απευθυνθείτε στην εταιρία Ν. Ναΐκας & ΣΙΑ. Με εμπειρία στον ειδικό αυτόν τομέα από το 2006 και μια άψογα συντονισμένη ομάδα επαγγελματιών όλων των ειδικοτήτων, εγγυόμαστε υπευθυνότητα, ταχύτητα και συνέπεια στην εκπλήρωση κάθε είδους μεταλλικής κατασκευής: από μία επέκταση ή ένα μεταλλικό σπίτι μέχρι μια μεγάλη βιομηχανική μονάδα.

Στην εγγυημένη ποιότητα της όποιας κατασκευής αλλά και την εξαιρετική συνεργασία με τον πελάτη, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί το οικονομικό όφελος. Πράγματι, στη Ν. Νάικας & ΣΙΑ θα βρείτε τις πιο ανταγωνιστικές τιμές και στην κατασκευή μεταλλικών κτιρίων.