Φιλοθέη Άρτας

Τηλεφωνική εξυπηράτηση (+30) 26810 52443, (+30) 694 329 6566

0.00 0
Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Γενικό σύνολο: 0.00
0
Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Γενικό σύνολο: 0.00

Ηλιακός θερμοσίφωνας: Ζεστό νερό και οικονομία με τη δύναμη του Ήλιου

Οι ποιοτικότεροι ηλιακοί θερμοσίφωνες στην Άρτα και την Ήπειρο βρίσκονται στο κατάστημα Νάικας. Αποκτήστε τον δικό σας στην καλύτερη τιμής της αγοράς.

Ο Ήλιος. Η αστείρευτη πηγή φωτός που δίνει ζωή στη Γη έγινε έμπνευση για τη δημιουργία και του πιο συστήματος θέρμανσης: του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Μια κατασκευή τόσο απλή και ταυτόχρονα τόσο σημαντική για την ποιότητα ζωή μας και για το περιβάλλον. Ωστόσο, αν και ο πρώτος, πρωτόγονος, ηλιακός θερμοσίφωνας είχε ανακαλυφθεί ήδη από το 1896 (από τον Κλάρενς Κεμπ στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ) μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1970 οι εταιρείες που εκμεταλλεύονταν την ηλιακή ενέργεια ήταν ελάχιστες. Ήταν όμως και η πλειονότητα των καταναλωτών, που δεν είχε ενημερωθεί για τα οφέλη τα οποία θα μπορούσε να αποκομίσει από την αξιοποίηση της συγκεκριμένης μορφής ενέργειας. Μια αξιόλογη αύξηση του ενδιαφέροντος σημειώθηκε μετά το 1985, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανταγωνισμού μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου.

Σήμερα, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι πια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή θέρμανσης του νερού. Ενώ, όλο και περισσότερες ελληνικές εταιρείες αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατασκευή αυτής της φιλικής και ταυτόχρονα οικονομικής συσκευής.

Φυσικά, για τα νοικοκυριά που θέλουν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στην Ήπειρο ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ίσως η πρώτη επιλογή για ένα σπίτι ενεργειακά πιο αυτόνομο.

Αν δεν έχετε ακόμη ηλιακό θερμοσίφωνα δείτε παρακάτω γιατί αξίζει να αποκτήσετε σύντομα και να απολάμβανετε και εσείς τα οφέλη της.

Πώς λειτουργεί ο ηλιακός θερμοσίφωνας

Κάθε σύστημα ηλιακού θερμοσίφωνα αποτελείται από έναν συλλέκτη (πάνελ) και έναν θερμοσυλλέκτη (μπόιλερ) τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με ορισμένα ακόμη εξαρτήματα. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι επομένως μια σχετικά απλή συσκευή αλλά με μια εντυπωσιακά αποτελεσματική λειτουργία που συλλέγει την ηλιακή ακτινοβολία και τη μετατρέπει σε θερμότητα. Έτσι, με αυτή τη θερμότητα ζεσταίνεται το νερό που βρίσκεται στο μπόιλερ το οποίο στη συνέχεια τροφοδοτεί την οικία που είναι συνδεδεμένο.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες προσφέρουν ζεστό νερό σε μεγάλες ποσότητες μειώνοντας τον χρόνο αναμονής που απαιτείται σε σχέση με τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Πάνω από όλα όμως, ο ηλιακός θερμοσίφωνας δίνει το πλεονέκτημα της μείωσης της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας αντικαθιστώντας τη με την ηλιακή ενέργεια.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες διακρίνονται σε ανοικτού κυκλώματος, οι οποίοι ζεσταίνουν απευθείας το νερό καθώς και σε κλειστού κυκλώματος που σημαίνει ότι χρησιμοποιούν τη θερμότητα για την παραγωγή ζεστού νερού.

Διπλής ή τριπλής ενέργειας;

Όσοι έχετε αρχίσει να ψάχνετε για ηλιακό θερμοσίφωνα ίσως ήδη έχετε δει ότι υπάρχουν διπλής και τριπλής ενέργειας; Τι σημαίνουν ακριβώς αυτοί οι χαρακτηρισμοί;

Μια πρώτη απάντηση είναι: «Ανάλογα με το πόσους διαφορετικούς τύπους ενέργειας χρησιμοποιεί ο ηλιακός θερμοσίφωνας».

Επομένως, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες διπλής ενέργειας λειτουργούν είτε με ηλιακή είτε με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ οι τριπλής διαθέτουν τα δύο αυτά πλεονεκτήματα συν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ως θερμαντικό μέσο το ζεστό νερό που παράγεται από τον λέβητα του καλοριφέρ.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και όταν δεν υπάρχει επαρκής ηλιοφάνεια, ο ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να χρησιμοποιήσει τρεις πηγές ενέργειας: ήλιο, ρεύμα, πετρέλαιο. Επομένως, και πάλι συμφέρει περισσότερο ως επιλογή για ζεστό νερό καθώς ακόμη και όταν συνδέονται με το ρεύμα τις ημέρες με μικρή ηλιοφάνεια, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι μειωμένη χωρίς να μειώνεται η απόδοση.

Οικονομία και σεβασμός στο περιβάλλον

Βάσει ερευνών, ένα νοικοκυριό καταναλώνει σε ένα χρόνο ηλεκτρική ενέργεια σε ποσοστό από 16% έως 18% προκειμένου να έχει ζεστό νερό. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να μειώσουμε τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας. Τόσο για το περιβάλλον όσο και για το πορτοφόλι μας.

Πράγματι, ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια συσκευή φιλική προς το περιβάλλον. Πέρα εξάλλου από το γεγονός ότι χρησιμοποιούν για ενέργεια τον ανεξάντλητο Ήλιο, τα υλικά από τα οποία κατασκευάζεται είναι οικολογικά και ανακυκλώσιμα.

Η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας που επιτυγχάνεται από τη χρήση των ηλιακών θερμοσίφωνων είναι επιπλέον ένα στοιχείο που είναι εμφανές και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ανάλογα μάλιστα με τη χρήση που κάνουμε, το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας ξεκινά από 35% και μπορεί να φτάσει ακόμη και το 70%. Αυτό σημαίνει ότι η συμβολή τους στην οικιακή οικονομία είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Όσον αφορά την τιμή, στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία ηλιακών θερμοσιφώνων για όλα τα βαλάντια. Το κόστος δε συντήρησης του ηλιακού είναι ελάχιστο ενώ η απόσβεση του κεφαλαίου αγοράς και τοποθέτησής του γίνονται εξαιρετικά σύντομα.

Αγορά Ηλιακού Μέσω του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Ας μην ξεχνάμε τέλος και το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», δηλαδή την κρατική επιδότηση που δίνει τη δυνατότητα για ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση. Επιδότηση που ειδικά τη φετινή χρονιά προβλέπει ποσοστό επιδότησης έως και 85%.

Στην Ήπειρο, συγκεκριμένα, η πλατφόρμα για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» ανοίγει στις 11 Δεκεμβρίου 2020. Εσείς, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στην εταιρεία μας N. Νάικας & ΣΙΑ ΟΕ τόσο για την αγορά του κατάλληλου ηλιακού θερμοσίφωνα όσο και για την επιτυχή ένταξή σας στο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ.

Ηλιακοί Θερμοσίφωνες στην Άρτα

Στο κατάστημα της εταιρείας μας μπορείτε να βρείτε ηλιακούς θερμοσίφωνες όλων των τύπων (διπλής και τριπλής ενέργειες), στη χωρητικότητα που ταιριάζει στις ανάγκες σας σε εξαιρετικές τιμές. Επίσης βρισκόμαστε δίπλα σας και μετά την αγορά του συστήματος, για την τακτική συντήρηση του, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνεται πάντα δωρεάν ζεστό νερό κάθε μέρα.

Βρείτε μας στο 7ο χλμ της ΕΟ Άρτας-Ιωαννίνων στη Φιλοθέη Άρτας. Επίσης είμαστε διαθέσιμοι στο τηλέφωνο 2681 052443 για ότι θελήσετε να μάθετε σχετικά με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες που εμπορευόμαστε.